Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Erdek MYO'nda mezuniyet sevinci

Erdek MYO

Erdek Meslek Yüksekokulu (MYO) 2013-2014 Eğitim ve Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni görkemli bir şekilde kutlandı

Erdek Kaymakam`ı İsmail Kaygısız, Garnizon Komutanı Dr. Dz. Kıdemli Albay Ferhat Bağlarlıoğlu, Erdek İlçe Emniyet Müdürü Yusuf Cankurt, İlçe Milli Eğitim Müdür vekili Rüstem Tüt, Erdek Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Erdem Eren, Gönen, Manyas ve Bandırma MYO Müdürleri, Erdek Meslek Yüksek Okul Öğretim görevlileri, ve öğrenci velilerinin hazır bulunduğu tören, Soma'da hayatını kaybeden maden şehitlerine yapılan saygı duruşu ile başladı.
Saygı duruşu, İstiklal Marşı`nın okunmasından sonra mezun olan öğrenciler adına okul birincisi Turizm ve Otel İşletmecilik Bölümü öğrencisi Ali Püryen konuşma yapmak üzere kürsüye geldi.
Arkadaşları adına konuklara teşekkür ederek konuşmasına başlayan Okul birincisi Ali Püryen, Bugün burada ortak bir sevinci paylaşmak için toplanmış bulunmaktayız. 2 yıl boyunca beni ve tüm arkadaşlarımı meslek hayatına hazırlayarak bilgi ve tecrübelerini büyük bir özveri ile bizlere aktaran, başta Rektörümüz olmak üzere üniversite yönetimine ve bize başarıyı kazandırmada katkı yapan değerli hocalarıma şükranlarımı sunuyorum. Erdek Meslek Yüksekokulu'ndan mezun olan tüm arkadaşlarımı tebrik ederken, almış olduğumuz bu diplomaların ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.
Erdek MYO Müdürü Yumuşak: Düşünen ve üreten bireyler olmalıyız”
Toplam 110 öğrencinin mezun olduğu Erdek Meslek Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sedat Yumuşak, yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:
"Meslek Yüksek Okulu olarak bu eğitim-öğretim yılında sektör-üniversite işbirliğine daha fazla önem vererek, sektörün önde gelen temsilcileriyle öğrencileri buluşturan organizasyonlara ev sahipliği yaptık. Bu organizasyonlar arasında ön plana çıkan, Erdek turizminin bugünü ve geleceğine dair sorunların ve önerilerin tartışıldığı turizm panelimizin düzenlenmesinde başta Rektörümüz olmak üzere Erdek Kaymakamı ve desteklerini esirgemeyen tüm kurum ve kuruluşlara teşekkürlerimi sunarım. Güzel vatanımızın dört bir yanından gelen mezunlarımızın çok değerli aileleri, mezunlarımızdan önce sizlere seslenmek istiyorum. Büyük güçlüklerle yetiştirdiğiniz evlatlarınızın yeni meslek edinebilmeleri için bizlere emanet ettiniz. Erdek Meslek Yüksekokulu`nu tercih ettiğiniz için sizlere minnettarız, saygılarımı sunuyorum. Sevgili mezunlarımız, yeni başarılara imza atmak üzere olduğunuz bugünlerde, sizlere düşen en önemli görev; Cumhuriyet`in kazanımlarına yürekten bağlı, bilim ve teknolojinin takipçisi, araştıran, düşünen ve üreten bireyler olmanızdır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti`nin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk`ün ifade ettiği gibi akıl ve bilimi rehber edinmede asla taviz vermeyiniz." diye konuştu.
Programın daha sonraki bölümlerinde dereceye giren öğrencilerin ödüllerinin verilmesiyle devam edildi.
Okul Birincisi Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü mezunu Ali Püryen`e ödülünü Kaymakam İsmail Kaygısız, ikinciye Garnizon Komutanı Dr. Dz. Kıdemli Albay Ferhat Bağlarlıoğlu, üçüncü öğrenciye de Erdek MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sedat Yumuşak onur belgelerini ve ödüllerini verdi.
Tören mezun olan öğrencilerin birlikte havaya kep atmaları ile sona erdi.           
 Haber : Taygun Ertan



Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli